header

Mazarinkage med appelsin og knasende top

Ingredienser

500 g ren rå marcipan
150 g blødt smør
4 æg
130 g sukker
4 spsk. appelsinsaft
1 tsk. reven appelsinskal
120 g mel
11/4 tsk. bagepulver

Knasende top:
200 g chokolade med orange knas
20 g smør

Fremgangsmåde

Riv marcipanen på råkostjernet. Rør smør, sukker, marcipan, appelsinsaft og -skal sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver, sigt det i dejen, og vend det rundt.
Kom dejen i en smurt brødform (ca. 1½ liter). Bag kagen ved 175 grader i 50 minutter. Tjek om den er gennembagt.
Afkøl.
Smelt chokoladen og smør i microovn eller over vandbad. Rør rundt i blandingen og smør chokolade-blandingen over kagen. Lad chokoladen stivne.