header

Luksuskringle med remonce

2 kringler

Ingredienser

2 dl mælk
100 g smør
50 g gær
100 g sukker
3 æg
ca. 600 g mel

Remonce:
100 g marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker
100 g god mørk chokolade, hakket
50 g hakkede nødder, f. eks. hassenødder
1 æg til pensling

Pynt:
perlesukker
hakkede nødder

Fremgangsmåde

Lun mælken i en gryde ved svag varme, og smelt smørret heri. Hæld væsken i en røreskål, og opløs gæren i den, når væsken har stuetemperatur. Tilsæt sukker og æg, og pisk godt sammen. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
Remonce:
Pisk smør sammen med sukker, hakket mørk chokolade og hakkede nødder til en remonce.
Del dejen i 2 og rul hvert stykke ud til en firkant på 20 x 25 cm. på et meldrysset bord. Fordel macipan i tynde skiver og remonce på midten af dejen. Skær siderne i strimler, og flet dem ind over hinanden. Læg kringlerne forsigtigt over på en bageplade. Lad dem efterhæve i 20 minutter.
Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og hakkede nødder.
Bag kringlerne ved 200 grader i ca. 20 minutter.