header

Pestomarineret tigerrejesalat

4 pers.

Ingredienser

20 tigerrejer
1 spsk. rapsolie
2 håndfulde rucola
8 friske grønne asparges
6 cocktailtomater i både
1½ rødløg i smalle både
lidt ristede pinjekerner til pynt

Rød pesto:
1 spsk. rapsolie
5 spsk. koldt vand
1 fed finthakket hvidløg
8 bløde soltørrede tomater
½ tsk. oregano
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hvis tigerrejerne er frosne, kommes de i en skål, dækkes med film/stanniol og sættes i køleskab til optøning et døgn før de skal bruges. Dup dem tør for vand.
Steg tigerrejerne i olie på en pande i ca. 5 minutter. Krydr let med salt og friskkværnet peber. Steg videre i ca. 2 minutter. Afkøl og kom dem tildækket i køleskabet, til de skal bruges.
Rist pinjekernene på en tør pande, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på et stykke køkkenrulle.
Ordn grønsagerne. Asparges skæres i mindre stykker. Vend de afkølede tigerrejer i den røde pesto. Tilsæt grønsagerne og vend forsigtigt rundt. Portionsanret forretten og pynt med pinjekerner.

Pesto:
Kom alle ingredienser i en blender. Smag til med salt og friskkværnet peber.