Marinerede kikærter

Gode som snack – og meget mindre fedt end f. eks. peanuts

Ingredienser

125 g kikærter
5 dl vand
1 liter vand

Marinade:
1 spsk. soyasauce
1 spsk. rapsolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Læg kikærterne i blød i 5 dl vand. Læg noget over dem og sæt dem i køleskab i mindst 12 timer. Skyl kikærterne godt efter iblødsætningen. Kog kikærterne i 1 liter vand i 30 minutter. Si kikærterne og hæld koldt vand over dem indtil de er afkølede. Dup kikærterne tørre med køkkenrulle eller i et viskestykke og kom dem i en skål.
Tilsæt soyasauce, olie og friskkværnet peber. Rør det godt rundt til marinaden er ligeligt fordelt. Pensl et ildfast fad med olie og hæld de marinerede kikærter i. Drys en anelse salt over. Stil kikærterne på midterste rille ved 175 grader i ca. 25-30 minutter – til de er gyldne.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik