header

Lime tærte

8 pers.

Ingredienser

Bund:
15 Digestive kiks
3 spsk. rørsukker
4 spsk. smeltet smør
lidt smør og sukker

Fyld:
10 saftige lime
2 dåser kondenseret mælk
2 æggeblommer
2 hele æg
fintrevet skal af 2 lime

Pynt:
2½ dl piskefløde, pisket til blødt skum
1 lille spsk. fintrevet limeskal

Fremgangsmåde

Bund:
Knus kiksene i foodprocessoren. Bland de knuste kiks med sukker og smør. Smør en springform med smør og drys den med sukker.
Pres kiksedejen ned i formen. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 minutter – den skal bare sætte sig.
Fyld:
Pres saften fra limefrugterne og bland den med fyldets øvrige ingredienser. Pisk fyldet sammen med en håndmikser, kom det i formen og bag tærten færdig i ca. 30 minutter ved 200 grader. Hold øje med tærten, den må ikke blive for brun. Tag tærten ud, lad den afkøle og stil den på køl.
Servering:
Skær tærten fri af formen med en skarp kniv. Server med flødeskum eller pynt tærtens kant med flødeskum, sprøjtet fra en tylle. Drys med revet limeskal.