Lime tærte

8 pers.

Ingredienser

Bund:
15 Digestive kiks
3 spsk. rørsukker
4 spsk. smeltet smør
lidt smør og sukker

Fyld:
10 saftige lime
2 dåser kondenseret mælk
2 æggeblommer
2 hele æg
fintrevet skal af 2 lime

Pynt:
2½ dl piskefløde, pisket til blødt skum
1 lille spsk. fintrevet limeskal

Fremgangsmåde

Bund:
Knus kiksene i foodprocessoren. Bland de knuste kiks med sukker og smør. Smør en springform med smør og drys den med sukker.
Pres kiksedejen ned i formen. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 minutter – den skal bare sætte sig.
Fyld:
Pres saften fra limefrugterne og bland den med fyldets øvrige ingredienser. Pisk fyldet sammen med en håndmikser, kom det i formen og bag tærten færdig i ca. 30 minutter ved 200 grader. Hold øje med tærten, den må ikke blive for brun. Tag tærten ud, lad den afkøle og stil den på køl.
Servering:
Skær tærten fri af formen med en skarp kniv. Server med flødeskum eller pynt tærtens kant med flødeskum, sprøjtet fra en tylle. Drys med revet limeskal.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik