header

Salat med sødekartofler og æbler

4 pers.

Ingredienser

1 stor eller 2 små søde kartofler
1 spsk. tørrede tranebær
1 stor spsk. ristede pekannødder
2 grønne Granny Smith

Dressing:
saft af 1 appelsin
saft fra 1 lime
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg, meget fint hakket
5 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dagen før:
Ingredienserne til dressingen røres sammen.
Skræl kartoflern og skær eller riv den i så tynde skiver som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom skiverne ned i dressingen sammen med de tørrede tranebær og vend det godt rundt. Dæk det med film og stil i køleskabet i 1 døgn.
Samme dag:
Rist pekannødderne på en tør pande til de er let gyldne. Del æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær i tynde skiver.
Anret kartoffelskiverne på et fad. Læg skiver af æbler omkring kartoffelskiverne og fordel dressingen over. Pynt med pekannødder.