Crab cakes

4-6 pers.

Ingredienser

3 skiver brød
1 løg
1 rød peberfrugt
2 stilke bladselleri
2 dåse krabbekød, ialt 300 g
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret basilikum
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. tørret estragon
salt, friskkværnet peber
2 spsk. god mayonnaise
½ tsk. dijonsennep
1 spsk. worchestershiresauce
nogle dråber tabasco
2 let sammenpiskede æg
ca. 1 dl mel
1 citron i både
vegetabilsk olie

Remoulade:
1 løg, finthakket
1 spsk. jalapenos, finthakket
½ grøn chili, finthakket
½ grøn peberfrugt, finthakket
1 stilk bladselleri, finthakket
½ spsk. worchestershiresauce
5 spsk. mayonnaise
5 spsk. creme fraiche
½ tsk. cayennepeber
salt, friskkværnet peber

Tilbehør:
citron i både

Fremgangsmåde

Fjern skorperne på brødskiverne og findel brødet i en foodprocessor.
Hak løg, peberfrugt og selleri i små tern. Dræn vandet fra krabbekødet og bland kødet med grønsagerne med en gaffel.
Tilsæt krydderier, mayonnaise og sennep. Kom så meget meget brødkrumme i farsen, at den hænger sammen og kan glide fra en ske. Lad farsen hvile i ½ times tid i køleskab.
Form farsen til små frikadeller med en spiseske. Vend “dellerne” i æg og mel og steg dem gyldne i olie.
Kom frikadellerne i en ovnfast fad og lad dem stege færdig i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10 minutter. Server dem med citronbåde og remouladen.

Remoulade:
Bland alle ingredienserne sammen til en fyldig remoulade og server den til crab cakes.

Comments

comments