header

Gulerodskage med ananas

Ingredienser

6 dl sukker
5 dl mel
2 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 tsk. kanel
1 tsk. revet muskatnød
2 tsk. stødte nelliker
4 dl vegatabilsk olie
4 hele æg
8 dl revet gulerødder
3 dl ananas i tern/eller fra dåse
3 dl grofthakkede nødder (valnødder eller hasselnødder)

creme:
300 g flødeost naturel
100 g flormelis
citronskal af ½ citron + -saft
3 abrikoser
40 g usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.
Alle de tørre ingredienser blandes sammen. Olie, æg, gulerod, ananas og nødder røres sammen ved siden af. De blandede tørre ingredienser vendes i og kagedejen røres grundigt sammen i ca. 5 minutter.
Smør en kageform og hæld dejen i. Bag kagen i 25-30 minutter, til den har sat sig i bunden.

Creme:
Alle ingredienserne blandes godt i en skål og kommes på den nedkølede kage. Drys med skiver af abrikos og pistacienødder.

Prøv evt. at erstatte halvdelen af de revne gulerødder med revet squash og tilsæt reven appelsinskal fra 2 appelsiner.