header

Wasabi torsk

4 pers.

Ingredienser

4 stykker frisk torsk (eller frossen)
3 porrer
3 dl letmælk
40 g smør
40 g mel
Wasabi som pulver eller som blandet creme
1 løg
½ bdt finthakket purløg
olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Gør porrene rene og fjern de yderste blade. Del dem i 4 stykker hver. Sæt en gryde over med letsaltet vand. Kog porrerne i ca. 5-7 minutter, til de er møre.
Imens smeltes smør i en anden gryde, løg og mel tilsættes og til sidst piskes mælken i. Saucen skal tykne en smule, hvis den bliver for tyk så tilsæt lidt vand til saucen har en god konsistens. Smag den til med salt, friskkværnet peber og wasabi.
Tag evt. ben ud af torsken. Varm olivenolie på en pande og steg torsken til den bliver hvid i kanten. Vend den og krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret de dampede porrer ved siden af hinanden på en tallerken, læg fisken på og kom dernæst sauce og purløg på.

Kan også laves med laks eller kyllingefileter.