header

Mexicansk tomatsuppe

4 pers.

Ingredienser

1 løg, hakket
2-3 fed hvidløg, finthakket
1 stykke citronskal
1 stykke appelsinskal
1 lille udkernet, groftskåret chili
1 tsk. olivenolie
700 g grofthakkede bøftomater
salt, friskkværnet peber
4-5 dl gønsagsbouillon
2 groftrevne courgetter

Krydret drys:
2 spsk. revet appelsin- eller limeskal
2 fed hvidløg, finthakket
5 spsk. hakket persille

Server med:
4 hvedetortillas i grove stykker
1 tsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Sauter løg, hvidløg, citron-, appelsinskal og chili i en gryde med olie. Tilsæt tomaterne, sauter dem med et par minutter og krydr med salt og friskkværnet peber. Spæd med bouillon og bring det hele i kog. Riv courgetterne groft og bland dem i suppen og lad den snurre i 15-20 minutter. Blend eller purer suppen, varm den igennem og smag til med yderligere krydderier.
Bland appelsin- eller limeskal, hvidløg og persille og drys blandingen på suppen.
Læg tortillastykker på en plade med bagepapir, pensl dem let med olie og bag dem gyldne og sprøde ved 225 grader i 4-5 minutter. Server dem til suppen.