header

Strudel med frugter

4 pers.

Ingredienser

1 spsk. honning
1 spsk. vand
3 ark filodej
1 udkernet æble i tynde både
1 udkernet, aromatisk pære i tynde både
2 udstenede, hakkede blå blommer
2 spsk. akaciehonning
15 g hakkede, ristede mandler eller pinjekerner

Drys:
2 spsk. flormelis
1 tsk. stødt kanel

Server med:
1 dl syrnet fløde 9%
frisk mynte

Fremgangsmåde

Bland honning og vand. Læg et ark af filodejen på en plade med bagepapir, pensl den med honningvand. Læg næste ark ovenpå, pensl igen og læg derefter det sidste ark på, som også pensles.
Bland al frugt med honing og mandler eller pinjekerner, læg frugten i den ene side af dejen og rul den sammen – som en roulade. Tryk enderne let sammen.
Bag strudelen ved 200 grader i 25-300 minuter, til den er gylden. Lad den bagte strudel køle lidt af, før den skæres i 8 passende stykker og servers med sigtet flormelis og kandel. Giv syrnet fløde til.