header

Stegt torsk med sur-sød sauce

4 pers.

Ingredienser

500 g torskefilet
2 spsk. grahamsmel
salt, friskkværnet peber
1 spsk. olie + 1 tsk. smør til stegning

Sauce:
50 g lyse sultana rosiner
4 stilke bladselleri, fintsnittet
1 tsk. olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
25 g kapers, afdryppede
4 spsk. små, sorte oliven
5 spsk. lys balsamico

Tilbehør:
250 g grønne linser
1 tsk. smør
150 g spinatblade
lidt dild eller persille

Fremgangsmåde

Skær fisken i mindre stykker. Vend stykkerne i mel, der er krydret med salt og friskkværnet peber. Steg dem gyldne og møre i smør og olivenolie. Tag fiskestykkerne op og hold dem varme. Tør panden af, kom lidt olie i og rist bladselleri under omrøring i 5-6 minutter. Tilsæt hvidløg, kapers, oliven og rosiner. Sauter videre et par minutter, dryp med balsamico og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kog linserne efter anvisning på pakken. Lad dem dryppe af og vend dem med smør og spinat. Lad spinaten falde lidt sammen, smag til med krydderurter, salt og friskkværnet peber. Anret fisken på de krydrede linser. Fordel saucen på fisken.