Flødebudding

6 pers.

Ingredienser

4 æggeblommer
4 spsk. sukker
2½ dl sødmælk
korn af 1 stang vanilie
6 blade husblads
½ liter piskefløde

Jordbærsauce:
450 g jorbær
3 dl vand
1½ dl sukker
1½ spsk. majsstivelse

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer og sukker skummende og pisk vaniliekorn i. Kog vaniliestangen 4 minutter i mælken. Tag vaniliestangen op.
Udblød husblassen ca. 10 minutter i koldt vand. Tag den op og vrid den. Kom husblassen i den varme mælk. Pisk æggeblandingen i mælken. Varm nu massen forsigtigt op og rør til det bliver en jævn creme (den må IKKE koge!!, men kun bringes til kogepunktet).
Mælkeblandingen køles helt af (evt. i koldt vandbad) til den begynder at stivne – rør af og til. Pisk fløden til skum og vend skummet i mælkemassen. Hæld buddingen i en form, og lad den stivne i køleskabet i mindst 4 timer. Vend buddingen ud på et fad og server med jordbærsauce.

Jordbærsauce:
Gør jordbærrene klare, hvis de er frosne tøes de op. Kog dem op med vand og sukker. Udrør majsstivelsen i lidt koldt vand og rør det i. Kog kort op. Smag evt. til med lidt ekstra sukker. Server jordbærsaucen til flødebuddingen.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik