header

Nougat-iscreme

6 pers.

Ingredienser

8 æggeblommer
125 g sukker
1 liter sødmælk
1 flækket stang vanilie

Nougat:
2 dl sukker
75 g hakkede mandler

Serveres med:
gerne bær og/eller chokoladesauce

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommerne med sukkeret til det er cremet. Kog mælken op med vaniliestangen, hvor kornene først er skrabet ud og kommet i væsken. Tag vaniliestangen op. Rør den varme væske i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden. Varm den op under konstant omrøring, til cremen jævner, dog uden at koge!!
Lad cremen køle af, gerne i et koldt vandbad. Rør af og til i cremen, så der ikke dannes skind. Kom cremen i en fryseegnet beholder eller ismaskine. Rør i isen under indfrysningen. Hvis der ikke haves en ismaskine, kan den halvstivnede is køres kort i foodprocessoren eller med en håndmikser.
Smelt sukkeret gyldent i en pande og kom mandler i. Fordel det på bagepapir. Når den er stivnet hakkes det igennem. Kom nougaten i den bløde iscreme, inden den kommes i en fryseegnet form. Frys isen i mindst 4 timer. Server isen med chokoladesauce og bær.