header

Svinekød i wok

4 pers.

Ingredienser

300 g skinkekød i strimler
1 spsk. majsolie
2-3 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. friskhakket ingefær
1 udkernet, fintsnittet chili
2-3 peberfrugter i rød og orange, skåret i grove stykker

Sauce:
1½ dl grønsagsbouillon
1 spsk. maizena
1 spsk. soya
1 spsk. tør sherry
1 spsk. riseddike
1 spsk. lys muscovado sukker
1 spsk. tomatpure

Fyld:
150 g sukkerærter
1 håndfuld bønnespirer
lidt frisk koriander eller mynte

Fremgangsmåde

Varm olien i en wok og rist kødet hurtigt. Tag det op. Rist derefter hvidløg, ingefær, chili og peberfrugter 4-5 minutter under konstant omrøring. Kom kødet tilbage i wokken.
Pisk alle ingredienserne til saucen sammen og hæld det i wokken. Lad det snurre sammen under omrøring i yderligere nogle minutter. Læg sukkerærter og bønnespirer i, varm yderligere ca. 2 minutter og smag retten til. Drys med koriander eller mynte og server med ris eller nudler.