Krydderurte kylling

4 pers.

Ingredienser

1 stor kylling
1 stor bdt. persille
1 frisk kvist rosmarin
1 laurbærblad
1 stort halveret løg
3 fed hvidløg, hele
1 gulerod
smør til stegning
4 dl vand
4 spsk. soya
salt, friskkværnet peber
mel til jævning

Serveres med:
nye kartofler og salat af:
2 dl yoghurt naturel
2 groftrevne agurker
1 stor bdt. purløg
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Agurkerne klemmes fri for væde og blandes med yoghurt, der er rørt med purløg, salt og friskkværnet peber efter smag. Stil det køligt.
Kyllingen trimmes for skind og gumpen fjernes. Tør den indvendig og drys med groft salt og friskkværnet peber. Fyld den med skyllet persille, rosmarin og laurbærblad. Luk den og brun den omhyggeligt på alle sider i smør. Løg, hvidløg og gulerod lægges ved kyllingen og 4 dl vand tilsættes. Lad det hele snurre ca. 1 time. Vend kyllingen 1 gang imens. Når den er mør, tages den op og skyen sies og skummes for fedt og urenheder. Jævn den og smag til med soya. Server med kartofler og agurkesalat.

Comments

comments