header

Rødbede og mangsosalat

Ingredienser

1 fast, men moden mango i tern
4 små faste rødbeder, fintrevet
1 tsk. flormelis

Dressing:
½ stort eller 1 lille fed hvidløg
12 mynteblade
ca. ½ tsk. flagesalt
2 spsk. limesaft
saft af 2 appelsiner
2 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Kom mangotern i en lille skål og de revne gulerødder i en anden skål. Sigt flormelis over begge skåle.
Dressing:
Kom hvidløg, mynte og salt i en morter. Stød det til en blød masse. Rør saften fra citrusfrugterne med massen, og rør til sidst yoghurten med. Kom halvdelen af dressingen i rødbederne og en spsk. i mangoskålen og vend det rundt.
Fordel rødbederne i bunden af et fad og læg mangoternene dekorativt over. Kom resten af dressingen over retten, og lad den køle i 20 minutter inden servering. Pynt evt. med finthakket mynte lige inden salaten serveres.