Tomat- og gulerodssuppe

4 pers.

Ingredienser

6 store gulerødder
½ kg. cocktailtomater
4 forårsløg
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. olie
½ finthakket chili
1 liter hønse- eller grønsagsbouillon
1 tsk. finthakket ingefær
1 knsp. stødt ingefær
½ finthakket citrongræs
1 lille håndfuld frisk koriander

Pynt:
4 hakkede cocktailtomater og evt. lidt citrongræs

Fremgangsmåde

Rens og skræl gulerødderne og skær dem i tern. Hak 3 af tomaterne groft og hak forårsløgene fint.
Kom olien i en gryde og svits gulerødder, hvidløg og forårsløg. Tilsæt stødt og finthakket ingefær samt chili og citrongræs. Kom tomaterne ved og vend rundt. Tilsæt bouillon og lad retten simre til gulerødderne er møre, ca. 20 minutter.
Blend suppen, og tilsæt evt. mere vand. Smag til med salt og friskkværnet peber. Fordel suppen i 4 skåle og pynt suppen med hakkede tomater, koriander og evt. citrongræs. Spis straks.

Comments

comments