Rabarberkage

Ingredienser

Dej:
175 g smør
150 g sukker
2 spsk. vaniliesukker
1 knsp. salt
3 æggeblommer
250 g mel
2½ tsk. bagepulver
5-6 spsk. sødmælk

Marengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g grofthakkede, smuttede mandler
ca. ½ kg. rabarber i stykker a 1-2 cm.

Fremgangsmåde

Dej:
Smør en mindre bradepande og drys den med rasp. Rør smør og sukker sammen med vanilie, salt og æggeblommer. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken. Kom dejen i formen og glat den med en kniv.
Marengs:
Pisk æggehviderne stive. Hæld sukkeret i ad 2 omgange og pisk det stift igen. Vend mandler og de aftørrede rabarber i. Læg marengsmassen ovenpå dejen. Sæt kagen i en 200 grader varm ovn og bag den ved 40-45 minutter. Hold øje med at marengsen ikke bliver for mørk.

Comments

comments