Mandelkage

Ingredienser

100 g mandler
50 g mel
4 æg
1 tsk. bagepulver
100 g sukker
50 g vaniliesukker
skallen af ½ citron
lidt friskpresset citronsaft

Glasur:
3 dl flormelis
2-3 spsk. amaretto
lidt vand
50 g hakkede, ristede mandler

Fremgangsmåde

Smut mandlerne og hak dem fint, evt. i foodprocessor. Pas på, at de ikke bliver malet helt til mel. Smør en sprinform og drys den med mel. Del æggene i blomme og hvider og pisk hviderne stive. Rør melet med bagepulver og mandlerne. Pisk æggeblommerne med sukker og vanilisukker. Pisk citronskal og -saft i. Bland med de tørre ingredienser. Fold forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en springform og bag kgen i ca. 35 minutter ved 175 grader. Når kagen er koldt, pyntes den med en glasur rørt af flormelis, amaretto og lidt vand. Drys den våde glasur med hakkede, ristede mandler.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik