header

Græskarkage med ingefær

Ingredienser

5 dl drænet græskarpure (opskrift følger)
350 g mel
350 g sukker
250 g brun farin
2 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
200 g smør
4 æg
125 g hakkede valnødder
125 g rosiner

Fremgangsmåde

Græskarpure:
Skær et græskar over på tværs og skrab kerner og trevlet kød ud. Kom de 2 halvdele i microovnen og bag dem i ca. 15 minutter ved fuld styrke – eller bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Skrab kødet ud med en isske. Purer kødet i en foodprocessor. Lad det dryppe af i en si, hvis det er meget vådt.

Dej:
Bland mel, sukker, brun farin, bagepulver og krydderier i en stor skål. Smelt smørret. Blend æg, smør og græskarpure i en foodprocessor (eller pisk med en el-pisker). Når massen er glat, tilsættes valnødderne, og der hakkes et øjeblik. Vend massen i de tørre ingredienser. Rør dejen godt sammen. Tilsæt rosinerne. Smør 2 små brød eller bageforme og drys med sukker. Fordel dejen i formene. Bag kagerne i ca. 11/4 time ved 180 grader.