header

Baba au rhum

8-10 pers.

Ingredienser

1 brev tørgær eller 25 g frisk gær
½ dl lunkent vand (fingervarmt)
6 store æg
1 spsk. reven citronskal
7 dl mel
3 spsk. sukker
½ tsk. salt
200 g smør, stuetemperatur
Sukkerlage:
5 dl sukker
5 dl vand
11/4 dl mørk rom
flødeskum

Fremgangsmåde

Smør en randform med masser af smør.
Smuld/drys gær ud i den lunkne vand i en lille skål. Lad den stå 1 minut, til konsistensen bliver cremet, rør gæren ud.
Pisk æg og citronskal sammen i en stor skål. Pisk mel, sukker og salt i. Tilsæt gærblandingen og smør og pisk dejen grundigt igennem.
Fyld dejen i randformen. Dæk den med film og lad den hæve et lunt sted i 1 time, til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bag kagen smukt gylden i 30 minutter, til en kniv/tandstikke kommer ren og tør ud, når den stikkes i dejens midte. Vend kagen ud på en bagerist og lad den afkøle i 10 minutter. Stil kageformen til side.
Kog sukkerlagen:
Bland sukker og vand i en gryde. Bring det i kog og rør rundt, til sukkeret er opløst. Rør rommen i. Tag gryden af og tag ½ dl sukkerlage fra.
Læg den stadig varme kage tilbage i randformen. Prik en masse huller i kagen med en gaffel eller lang nål. Øs langsomt den varme sukkerlage over kagen.
Vend kagen ud på et serveringsfad lige inden servering. Øs den sidste rest sukkerlage over. Server kagen med flødeskum.