Chokolade-mandeltærte fra Capri

10 pers.

Ingredienser

250 g mandler
250 g smør, blødgjort
2½ dl sukker
6 store æg, delt i hvider og blommer
250 g afkølet, smeltet halvbitter chokolade
1 knsp. salt
flormelis
flødeskum

Fremgangsmåde

Forvarm oliven til 180 grader. Smør en springform. Læg et stykke bagepapir i bunden. Smør papiret og drys mel i formen, bank det overskydende ud.
Hak mandlerne fint i en foodprocessor.
Pisk smør og 2 dl sukekr ved høj hastighed i en røremaskine til en luftig masse, ca. 5 minutter. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen under forsat piskning. Vend chokolade og mandler i.
Pisk æggehviderne skummende og luftige med salt i en ren skål, pisk ved lav hastighed. Øg hastigheden og pisk resten af sukkeret i. Forsæt med at piske, til æggehviderne kan stå selv, når piskeriset tages op.
Fold 1/4 af æggehvidemassen i chokolademassen, så den bliver let of luftig. Vend forsigtigt resten af æggehvidemassen i.
Skrab dejen over i den forberedte bageform. Bag den i 45 minutter, til kagen er bagt, men stadig har et blødt og fugtigt punkt i midten. Lad den køle af på en bagerist i 10 minutter.
Vend kagen ud på en rist til afkøling og fjern papiret i bunden. Vend den igen, så toppen atter vender opad. Lad den afkøle fuldstændig og pynt så med flormelis. Server gerne kagen med flødeskum.

Comments

comments