Chokolade-mandeltærte fra Capri

10 pers.

Ingredienser

250 g mandler
250 g smør, blødgjort
2½ dl sukker
6 store æg, delt i hvider og blommer
250 g afkølet, smeltet halvbitter chokolade
1 knsp. salt
flormelis
flødeskum

Fremgangsmåde

Forvarm oliven til 180 grader. Smør en springform. Læg et stykke bagepapir i bunden. Smør papiret og drys mel i formen, bank det overskydende ud.
Hak mandlerne fint i en foodprocessor.
Pisk smør og 2 dl sukekr ved høj hastighed i en røremaskine til en luftig masse, ca. 5 minutter. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen under forsat piskning. Vend chokolade og mandler i.
Pisk æggehviderne skummende og luftige med salt i en ren skål, pisk ved lav hastighed. Øg hastigheden og pisk resten af sukkeret i. Forsæt med at piske, til æggehviderne kan stå selv, når piskeriset tages op.
Fold 1/4 af æggehvidemassen i chokolademassen, så den bliver let of luftig. Vend forsigtigt resten af æggehvidemassen i.
Skrab dejen over i den forberedte bageform. Bag den i 45 minutter, til kagen er bagt, men stadig har et blødt og fugtigt punkt i midten. Lad den køle af på en bagerist i 10 minutter.
Vend kagen ud på en rist til afkøling og fjern papiret i bunden. Vend den igen, så toppen atter vender opad. Lad den afkøle fuldstændig og pynt så med flormelis. Server gerne kagen med flødeskum.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik