header

Sværdfiske ruller

6 pers.

Ingredienser

3/4 kg. sværdfisk uden skind skåret i tynde skiver
13/4 dl brødkrumme
2 spsk. kapers, afdryppede
2 spsk. bredbladet persille, hakket
1 fed hvidløg, hakket
salt, friskkværnet peber
½ dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
citronbåde

Fremgangsmåde

Gør en grill klar (ovn-, gas- eller alm. grill). Læg sværdfiskeskiverne mellem 2 stykker film. Bank skiverne jævnt flade i ca. ½ cm.’s tykkelse. Skær fiskekødet ud i 7½ x 5 cm. store stykker.
Bland brødkrumme, kapers, persille,hvidløg og salt i en skål. Tilsæt 3 spsk. olie og rør sammen til brødkrummerne er fugtige.
Læg 1 skefuld brødkrummemix i den spidse ende på alle fiskestykkerne, rul dem sammen og fæstn rullerne med en tandstikker.
Pisk citronsaft og den sidste spsk. olie sammen. Pensl sværdfiskerullerne med citronolien og drys evt. rester af brødkrummeblandingen over. Tryk dem godt ned i fisken, så de sidder fast.
Grill rullerne 3-4 minutter på hver side, til de er smukt brune og virker faste, når de trykkes på midten. Fisken må gerne være en anelse rosa. Server rullerne med citronbåde.