header

Vendure alle griglia

8 pers.

Ingredienser

1 mellemstor aubergine i 1 cm. tykke skiver
salt
1 rødløg i 1 cm. tykke skiver
4 store svampe, gerne portobellosvampe
4 halverede mellemstore tomater uden kerner
2 udkernede store røde eller gule peberfrugter i kvarte
olivenolie
friskkværnet peber
6 friske basilikumblade, revet i stykker

Fremgangsmåde

Drys aubergineskiverne med salt med rund hånd. Læg dem i et dørslag og lad dem dryppe af over en tallerken i ½-1 time. Skyl aubergineskiverne og dup dem tørre.
Gør en grill (gas- eller alm. eller ovngrill) klar. Placer risten ca. 10 cm. fra kullene. Pensl alle grønsagerne med olivenolie med rund hånd og krydr med salt og friskkværnet peber. Fordel grønsagerne på risten. Steg dem møre og brune og vend dem 1 gang undervejs, ca. 15 minutter. Bliver grønsagerne for sorte inden de er møre, så flyt risten højere op.
Anret grønsagerne på et fad, kom ekstra olivenolie over og drys basilikumbladene på. Server de grillede grønsager varme eller ved stuetemperatur.