header

Napolitanske fyldte peberfrugter

6 pers.

Ingredienser

2 mellemstore auberginer
6 store røde, grønne eller gule peberfrugter
1½ dl olivenolie
3 mellemstore tomater, flåede, hakkede og udkernede
13/4 dl hakkede sorte oliven i olielage, udstenede
6 finthakkede ansjosfileter
3 spsk. kapers i saltlage, afdryppede
1 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. bredbladet persille, hakket
friskkværnet peber
11/4 dl + 1 spsk. brødkrummer

Fremgangsmåde

Gør auberginerne i stand og skær dem i tern a ca. 1½ x 1½ cm. Læg dem i et dørslag og drys salt mellem lagene. Stil dørslaget på en tallerken og lad auberginerne trække i 1 time.
Forvarm ovnen til 230 grader. Smør en bradepande med olie, der lige netop passer til peberfrugterne, så de står oprejst.
Skær stilken af peberfrugterne med en lille kniv og fjern kerner og de hvide membraner.
Skyl auberginerne og dup dem tørre med køkkenrulle.
Varm godt 1 dl olie op i en stor sauterpande ved middelvarme. Hæld aubergineternene i og steg dem møre under jævnlig omrøring, ca. 10 minutter.
Vend tomater, oliven, ansjoser, kapers, hvidløg, persille og friskkværnet peber i. Bring det i kog og lad det simre i 5 minutter. Vend 11/4 dl brødkrumme i og tag panden af blusset.
Fyld peberfrugterne med auberginesauteen. Stil peberfrugterne i den smurte bradepande. Drys brødkrummerne over åbningen og dryp resten af olien over.
Hæld 2½ dl vand i bradepanden. Bag peberfrugterne i 1 time, til de er møre og har fået lidt farve. Server dem varme.