Helvedes æg

4 pers.

Ingredienser

1 fed hvidløg, let knust
2 spsk. olivenolie
½ liter tomatpure på dåse
4 frisk basilikumblade, revet eller 1 knsp. tørret oregano
salt, friskkværnet peber
8 store æg
1 spsk. frisk reven parmesanost

Fremgangsmåde

Sauter hvidløg i olie ved middelvarme i en mellemstor sauterpande i 2 minutter, til det er gyldent. Tilsæt tomater, basilikum, salt og friskkværnet peber. Bring gryden i kog og lad det simre i 15 minutter, til saucen er jævnet en anelse. Fjern hvidløget.
Slå et æg ud i en lille kop. Lav en fordybning i tomatsaucen med en ske. Lad ægget glide ned i saucen. Forsæt med de resterende æg. Drys ost over. Læg låg på panden og lad det simre i yderligere 3 minutter, til æggene er faste. Server varm.

Comments

comments