header

Kylling francese

4 pers.

Ingredienser

500 g kyllingefilet i tynde skiver
salt, friskkvænet peber
2 store æg
11/4 dl mel
11/4 dl hønsebouillon
1 dl tør hvidvin
2-3 spsk. friskpresset citronsaft
3 spsk. olivenolie
3 spsk. smør
1 spsk. bredbladet persille, hakket
citronbåde

Fremgangsmåde

Læg kyllingstykkerne mellem 2 stykker film. Bank dem forsigtigt flade med den glatte side af en kødhakker eller en kagerulle, til ca. ½ cm. tykkelse. Drys kyllingestykkerne godt med salt og friskkværnet peber.
Pisk æggene i med salt og friskkværnet peber. Hæld melet ud på en tallerken. Bland bouillon, cin og citronsaft i en skål.
Varm olie og smør op i en stor pande ved middelvarme, til det begynder at syde. Paner så mange kyllingestykker, som der kan ligge i panden i et lag, først i mel, derefter i æg. Steg kyllingestykkerne gyldne, 2-3 minutter på hver side. Reguler varmen så smørret ikke bliver sort. Læg de stegte kyllingestykker på et fad, hold dem varme og steg resten.
Når alle kyllingestykkerne er stegt, hæld så bouillon-blandingen i panden. Skru op for blusset, skrab indimellem stegerester fra sider og bund op i saucen og reducer til en jævn konsistens. Vend persillen i.
Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og vend dem et par gange. Server straks med citronbåde til.