Osso buco a la buco

4 pers.

Ingredienser

½ dl mel
4 kødfulde skiver kalveskank, ca. 4 cm. tykke
2 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 lille løg, finthakket
11/4 dl tør hvidvin
2½ dl hakkede udkernede flåede friske tomater
2½ dl kyllinge- eller anden bouillon
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. bredbladet persille, hakket
1 tsk. reven citronskal

Fremgangsmåde

Drys melet ud på et stykke bagepapir og vend skankstykkerne godt. Drys overskydende mel af.
Tag en stegegryde med tætsluttende låg. Smelt smørret i olivenolie ved middel varme. Brun skankskiverne på begge sider og drys med salt og friskkværnet peber. Fordel løgstykkerne omkring kødet og sauter dem møre i ca. 10 minutter.
Tilsæt vin og kog videre. Skrab indimellem sider og bund med en grydeske. Tilsæt tomater og bouillon og bring gryden i kog. Læg låget 3/4 på gryden, så der stadig er en åbning, og lad kødet småsimre i ca. 1½ time, til kødet er mørt og ved at falde fra benene. Pensl skankskiverne undervejs med saucen og vend dem af og til. Er der for meget sauce, så tag låget af og kog saucen lidt ind.
Hak hvidløg, persille og citronskal (gremolata) og bland det sammen. Rør gramolata blandingen i saucen, vend kødet rundt og server omgående.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik