Pære-grappakage

12 pers.

Ingredienser

1 dåse halve pærer, skåret i skiver
7½ dl mel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
250 g usaltet smør, stuetemperatur
3½ dl sukker
3 store æg
½ dl grappa, rom eller cognac
1 tsk. vanilieekstrakt eller korn af 2½ cm. vaniliestang
flormelis

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en randform og drys mel i.
Lad pærerne dryppe af og gem saften. Skær pærerne i 1 cm. store stykker. Der skal være ca. 3 dl pærestykker og 11/4 dl saft.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Pisk smør og sukker sammen i en røremaskine ved medium hastighed, til dejen er let, ca. 5 minutter. Pisk æggene i et ad gangen under grundig piskning. Pisk pæresaft, grappa og vanilie i – dejen skal se grynet ud.
Sæt hastigheden ned. Tilsæt melblandingen og skrab hele tiden dejen ned fra skålens sider. Pisk i 1 minut, til alle ingredienserne er blandet godt. Vend pærestykkerne i med en dejskraber.
Fyld dejen i den forberedte form og stil den i ovnen. Kagen er færdig, når den slipper siderne og en tandstikekr kommer tør ud, efter ca. 11/4 times bagetid. Stil formen til afkøling på en bagerist i 10 minutter. Vend kagen ud af formen på en bagerist og lad den køle helt af. Drys flormelis over kagen og server.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik