header

Ovnbagt kylling med kartofler, citron og oregano

4 pers.

Ingredienser

2 citroner
1 kylling skåret i kvarte
3 skrællede kartofler, skåret i både
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret oregano
2 fed hvidløg, hakket
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 230 grader.
Pres saften af den ene citron og skær den anden i skiver.
Læg kyllingestykker og kartofler i en bradepande, der er så stor, at ingredienserne kan ligge i et lag. Dryp citronsaft og olie over, drys med oregano, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Vend stykkerne, så de krydres jævn over det hele. Kyllingestykkerne skal ligge med skindsiden opad. Stik citronskiver og kartoffelbåde indimellem kyllingestykkerne.
Steg kyllingen i 45 minutter. Pensl med stegeskyen og steg vidre i 15-30 minutter under forsat penslin, til kyllingen er smuk gyldenbrun og kartoflerne møre.
Anret kyllingestykker, kartofler og citronskiver på et serveringsfad. Skum fedtet af stegeskyen og hæld resten af stegeskyen over kyllingen og server.