header

Braciole

Fyldte oksekødsruller i tomatsauce
4 pers.

Ingredienser

4 tynde skiver okseyderlår, ca. ½ kg.
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. friskreven pecorino ost
2 spsk. bredbladet persille, hakket
salt, friskkværnet peber
4 tynde skiver prosciutto (lufttørret skinke)
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, let knust
2½ dl tør rødvin
1 liter tomatpure eller italienske dåsetomater purerede
4 basilikumblade, revet
½ kg. friskkogte penne, kogt al dente

Fremgangsmåde

Læg kødstykkerne mellem 2 stykker film og bank dem forsigtigt ud i 3-5 mm’s tykkelse. Drys hakket hvidløg, ost, persille, salt og friskkværnet peber på kødskiverne. Dæk med skinkeskiver og rul hvert stykke sammen. Bind med husholdningssnor.
Varm olien i en stor gryde. Læg oksekødsruller og de letknuste hvidløgsfed i og brun på alle sider, til hvidløgene er gyldne. Tilsæt vinen og lad det simre i 2 minutter. Tag hvidløgfeddene op og kasser dem.
Vend tomatpure og basilikum i. Læg låg på gryden og lad det simre under jævnlig omrøring, til kødet er mørt, når det prikkes med en gaffel, ca. 2 timer. Tilsæt lidt vand, hvis saucen er for tyk. Server med penne kogt al dente.