Linguine alle vengole

6 pers.

Ingredienser

1½ kg. venusmuslinger eller andre små muslinger
½ dl vand
6 fed hvidløg, let knust
2 spsk. bredbladet persille, hakket
1 knsp. tørrede chiliflager
11/4 dl ekstra jomfruolivenolie
½ kg. linguine (snørebåndstynde pasta)
groft salt

Fremgangsmåde

Rens muslingerne med en stiv børste under rindende vand. Fjern muslinger med ødelagte skaller, eller hvis de ikke lukker tæt når de får et lille stød.
Læg muslingerne i en stor gryde med vand, læg låg på og sæt gryden over ved middel/stærk varme. I løbet af nogle minutter kommer en lyd, som når der poppes popcorn, det er muslingerne der åbner sig. Flyt de åben muslinger over i en skål og damp de sidste muslinger, til de åbner sig. De muslinger der ikke åbner sig, skal kasseres. Hæld kogevandet over i en skål. Hvis der er sand i muslingerne, så skyl dem i muslinge-kogevandet. Si muslinge-kogevandet gennem et klæde eller et kaffefilter.
Sauter hvidløg, persille og tørrede chiliflager i olie i en sauterpande, til hvidløget er gyldent. Tilsæt 2/3 af muslinge-kogevandet og kog det ind til det halve. Fjern hvidløget. Hæld resten af muslinge-kogevandet i og læg muslingerne i – varm igennem i ca. 1 minut.
Imens koges linguinen i rigeligt, godt saltet vand. Kog dem al dente. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Vend pastaen med muslingesaucen ved høj varme i 1 minut. Server med det samme.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik