Blomkålssuppe med chorizo

4 pers.

Ingredienser

2 store kartofler i tern
1 blomkålshoved, ca 400 g
2 spsk. neutral olie
2 tsk. karry
1 liter lys bouillon
1½ dl fløde 9% eller piskefløde
salt, friskkværnet peber
ca. 75 g chorizopølse i skiver
4-6 grønne asparges
drys af karry

Tilbehør:
tynde skiver ristet flutes

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Del blomkålen i små buketter og skær stokken i tern. Svits karry og kartofler i olien i en stor gryde. Kom blomkålen i og rør til det hele er lysegult. Hæld bouillon over og bring det i kog. Kog suppen ved svag varme under låg i 40 minutter. Blend suppen direkte i gryden med en blenderstav og kom fløden i. Kog igennem igen og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom mere bouillon i, hvis suppen er for tyk.
Skær chorizo i skiver og del dem i halve eller kvarte. Rist dem et par minutter ved hård varme. Skær asparges i 4 cm. lange stykker og halver dem på langs. Rist dem 1-2 minutter. Spis suppen med en skefuld ristet chorizo og asparges samt et lille drys karry på toppen. Giv sprøde ristede flutes til.

Comments

comments