Blomkålssuppe med chorizo

4 pers.

Ingredienser

2 store kartofler i tern
1 blomkålshoved, ca 400 g
2 spsk. neutral olie
2 tsk. karry
1 liter lys bouillon
1½ dl fløde 9% eller piskefløde
salt, friskkværnet peber
ca. 75 g chorizopølse i skiver
4-6 grønne asparges
drys af karry

Tilbehør:
tynde skiver ristet flutes

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Del blomkålen i små buketter og skær stokken i tern. Svits karry og kartofler i olien i en stor gryde. Kom blomkålen i og rør til det hele er lysegult. Hæld bouillon over og bring det i kog. Kog suppen ved svag varme under låg i 40 minutter. Blend suppen direkte i gryden med en blenderstav og kom fløden i. Kog igennem igen og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom mere bouillon i, hvis suppen er for tyk.
Skær chorizo i skiver og del dem i halve eller kvarte. Rist dem et par minutter ved hård varme. Skær asparges i 4 cm. lange stykker og halver dem på langs. Rist dem 1-2 minutter. Spis suppen med en skefuld ristet chorizo og asparges samt et lille drys karry på toppen. Giv sprøde ristede flutes til.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik