Mandelkager

Ingredienser

korn af 1 vaniliestang
revet skal af 1 appelsin
250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
250 g sukker
2 æg
lidt friskpresset appelsinsaft
200 g mandler

Fremgangsmåde

Skrab vaniliekornene fra vaniliestangen, og mos dem og appelsinskallen med 2-3 spsk. sukker. Bland mel, bagepulver og sukker sammen. Pisk æggene med appelsinskallen og vaniliesukkeret. Rør ægget i melblandingen til en klistret dej. Juster med lidt appelsinsaft. Vend mandlerne i dejen. Fugt hænderne med koldt vand, så der æltes med let fugtede hænder, så slipper dejen fingrene. Del dejen i 2 aflange stænger, ca. 30 cm. lange, 4-5 cm. brede og 2 cm. høje. Bag stængerne i en forvarmet ovn ved 170 grader i 20 minutter.
Tag stængerne ud, afkøl dem let, og skær dem i 2 cm. brede skiver på skrå. Vend dem så de ligger med skærefladen opad og sæt pladen tilbage i ovnen. Bag kagerne i yderligere 20-25 minuter til de er sprøde og gyldne.
Afkøl kagerne og server dem med et glas hedvin.

Comments

comments