header

Chokolade-vandbakkelser med creme

ca. 24 stk.

Ingredienser

86 g hvedemel
2 spsk. god kakaopulver
1 knsp. salt
85 g smør i tern
2½ dl vand
3 sammenpiskede æg
Creme:
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 dl piskefløde
1 dl sødmælk
1 stang vanilie
flormelis til at drysse med

Fremgangsmåde

Sigt mel, kakaopulver og salt sammen. Kom smørtern og vand i en gryde. Varm langsomt op, til smørret er smeltet, og vandet koger let. KOm melblandingen i og rør kraftigt, indtil dejen slipper grydens sider. Tag gryden af varmen. Lad dem køle lidt af og tilsæt så æggene lidt ad gangen, til dejen er sej, blank og smidig. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor glat tylle. Sprøjt toppe ud.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-30 minutter.
De skal være sprøde og ikke falde sammen når de tages ud af ovnen.
Creme:
Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Flæk vaniliestangen og skrab kernerne ud. Kom både stang og korn i blandingen. Sæt gryden over og lad den koge igennem et par minuts tid under konstant piskning. Tag gryden af varmen og fisk vaniliestangen op. Lad den køle af.
Skær et lille snit i hver chokolade-vandbakkelse og fyld creme i. Drys med flormelis lige inden servering.
Variation:
Rør flødeskum med blød nougat og kom det i chokolade-vandbakkelserne.