Andreas Kanelsnegle

Den er ikke helt fedt fatig, men bliver en stor dej .
En god kanelsnegl, som serveres til en børne fødselsdag. Den er ikke hård i kanterne.(læs fremgangsmåden før du begynder)

Ingredienser

50 g. gær
3-4 spsk. sukker
2½ dl. let mælk
100 g. smæltet margarine
500 g. mel

Fyld:

130 g. margarine
130 g. sukker
3 spsk. kanel
1 spsk. vanilje sukker

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i en skål, og sukkeret røres ud i gæren til en flydende masse, margarinen kommes i mikroovnen i 2min og 20sek. Mælken måles og kommes i margarinen når den er færdig og lad det stå i 5 sekunder og mærk om det er finger lunt, og kom det op i massen med sukker og gær. Derefter kommer man nu melet i, ælter dejen og lader den stå og hæve på en varm radiator i 45 min. Og rul dejen ud til en firkant.(se længere nede)

Fyld:

Margarinen kommes i microovnen til det er blødt og lidt smeltet sukker kommes hurtigt i for at ned køle margarinen lidt. Nu kommer kanelen og vaniljen i og røres rundt. Nu kommes det på den udrullede dej og smøres godt i kanterne og rulles.

Dejen:

Hvis du ikke kan få den til at blive firkantet så se om du kan få den til at blive oval og skær den firkantet. Resten af den kan formes til boller og hælde lidt sukker på. Eller rul det ud og lav flere kanelsnegle. Dejen er god når den er ca. 27 grader varm.(et lille bager trik).

Sneglene bages ved ca. 200 grader i ca. 20 min (tak Kim og Mille:-)

lavet af Andreas, 13 år

Comments

comments