Vegetarisk spinatlasagne

Jeg er vild med denne vegatar-lasagne, som er en dejlig mættende vinter-ret, men uden kød. Selv foretrækker jeg at bruge hel, frossen spinat, men skal retten serveres til de mere spinat-forskrækkede folk, kan man med fordel bruge frossen, hakket spinat. God fornøjelse!

Ingredienser

Til saucen:
2 store løg – skåret i små både

2-3 fed hvidløg – presset/finthakket

250 gram champignoner – renset og skåret i skiver

2 peberfrugter i strimler (jeg bruger gul og rød, for at få noget farvespil i retten

ca. 300 gram frossen, hel spinat

1 dåse hakkede tomater

salt, peber, oregano, paprika, chilipulver

Derudover:
1 brik mornaysauce

lasagneplader

revet ost

Fremgangsmåde

Svits løg og hvidløg i lidt fedtstof. Tilsæt champignonerne og svits dem med. Tilsæt peberfrugte-strimlerne og svits dem med. Tilsæt den frosne spinat og dåsetomaterne og rør jævnligt rundt. Når spinaten er helt optøet, kan du se hvor meget væde spinaten har afsondret. Er det meget, skal du lige lade noget af væden fordampe, inden du er klar til at krydre og lægge saucen i fad. Konsistensen skal være sauce-agtig – og altså ikke for tynd. Når konsistensen er rigtig, krydrer du efter egen smag med ovenstående krydderier, og så er du klar til at lægge lasagnen sammen: Start med grøntsagssaucen – så mornaysauce – så lasagneplader. Gentag indtil der ikke er mere sauce. Slut af med grøntsagssauce – mornaysauce og til sidst revet ost. Bages i ca 30 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

Server med grøn salat, gulerodssalat, tomatsalat eller hvad nu lysten er til samt flutes.

God appetit :o)

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik