header

Sofies kartoffelret

antal:4 persorner

Ingredienser

1½kg kartofler
25g smør
1tskgroft salt
friskkværnet perber
1/4
liter grønsagsboulillion
3 grønne peber frugt i store tern ca.(300g)
6 rødløg i både
100g karolines chilli ost
kan serveres til
500g kød, FX karbonader
eller kold flæske steg.

Fremgangsmåde

skræl kartoflerne og skær dem i store stykker.
smelt smørret i en savterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
svits kartoflerne i ca 2 min.
tilsæt salt, peber og bouillon.
kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 8 min.
kom perberfrugter og læg i.
kog retten ved svag varme og under låg i yderligere ca.7min.
vend forsigtigt rundt og drys osten over.
kog retten, stadig ved svag varme og under låg, ca. 4min. eller til osten er smeltet.
TIP: I stedet for chilliost kan man anvende karolinesgratinerigsost.