Fars Chili con Carne

“stærk” Chili ret med hvidløgsbrød og creme fraiche

Ingredienser

4-6 voksne :

1. 500-750g hakket oksekød
2. 1 stort løg
3. 2-3 gulerødder
4. 3 st. fed hvidløg
5. 2 chili peber (1 rød og 1 grøn)
6. 1 rød peberfrugt
7. 1 grøn peberfrugt
8. 1 lille ds. tomat purè/st. skvat ketchup
9. 1-2 ds. flåede/hakkede økologiske tomater
10. 1 ds. kidney bønner
11. 1 ds bønner i tomat
12. 1 st. ds. sukkerbøner
13 smør/olie
14 creme fraiche/græsk yogurt
15 vand
16. evt. en grøn salat
krydderier:

1-2 tsk. tørret oregano
1-2 tsk. tørret basilikum
salt
peber
evt.paprika/chili pasta

Fremgangsmåde

skyl/rens grøntsager (2-7). Skræl Gulerødder. Tag kerner og ribber ud af chilier og peberfrugter. Skær alle i tern. chiler + hvidløg i meget små tern
Smid løg/hvidløg/gulerødder/chilier i en gryde og steg til løgene er blanke (hvis extra stærk tilsættes osse 1 tsk. chilipasta)
tilfører kødet, og steg til kødet er godt gennemstegt. Tilfør de hakkede peberfrugter lidt salt og peber og steg det i extra 5 min.
Kom de hakkede tomater/ oregano/basilkum/
puré_ketchup og en 1/2 til en hel ds. vand i gryden og lad den simre i 30 min. ( husk at rører)

Skyl lagen af kidney og sukkerbønner mens du venter. og forbered brød

Efter 30 min. Tilfør først kidney bønner og efter 3-4 min. de andre bønner. Rør godt rundt hver gang.
Kom brød i ovnen imens du venter
Lad retten koge op og bobble i ca 10 min. Smag til med salt/peber, og den er klar til servering

Serveres med creme fraiche/græsk yogurt og det varme hvidløgsbrød (de hjemmelavede er bedst)
evt. en grøn salat

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik