Honningsyltet laks med peber

En pragtfuld fersk østersølaks-til-beredt enkelt, men utraditionelt til 4 personer.

Ingredienser

Laks:
400 g østersølaks
4 spskk. Dansk honning
25 stk. grønne, syltede peberkorn
salt og groftmalet sort peber
Sennepscreme:
1 dl creme fraische
1/2 spsk. lys dijonsennep
1/2 spsk. brun farin
1/2 spsk. rødvinseddike
salt og groftmalet sort peber.
Syrlige grøntsager:
1 dl. vand
3/4 dl. eddike
1/2 citron – saft og skal
1 gulerod
1 porre
1 persillerod
1 bdt. persille
Sukker

Fremgangsmåde

Laksen:
Laksen skæres i tynde skiver.
Skiverne lægges i et fad og kryderes
med salt og peber.
De grønne peberkorn hakkes fint og
blandes med honningen.
Laksen smøres hermed og stilles
koldt.
Skal trække i mindst 4 timer.
____________________________
Sennepcreme:
Brun farin, rødvinseddike og sennep
røres sammen til farinen er opløst.
Tilsæt creme fraiche.
Røres jævnt og smages til med salt
og peber.
Stilles koldt.
______________
Syrlige grøntsager:
Vand, eddike, cintronskal og saft koges
op og hældes kogende ove grønt-
sagerne, som er skåret i meget tynde
strimler.
Stilles koldt.
_____________
Antrening:
På fire tallerkener fordelse senneps-
cremen ud til tallekenens kant med
bunden af en ske.
Laksen lægges forsigtigt oven på
cremen.
De afdryppede grøtsager toppes op
i midten af laksen.
Drysses med grofthakket persille i
kanten, hvor sennepscremen ses.

Comments

comments