Bagt ricotta med basilikum-marinerede rejer (4 Pers.)

Ingredienser

  • 200 g ricotta
  • 2 æg
  • 1/2 dl krydderurter f.eks. dild/kørvel/estragon
  • 4 spsk. frisk parmesan
  • 4 soltørrede tomater
  • 150 g store rejer
  • 2 spsk. jomfru olivenolie
  • 5–6 basilikumblade
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. citronskal af ubehandlet citron
  • salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Bagt ricotta
Pisk ricottaen med æg, salt og peber. Hak krydderurter og riv parmesan. Bland alle ingredienser. Fordel ricottamassen i 4 små velsmurte metalforme a ca. 1 dl, og bag formene ved 175 – 180° i ca. 1/2 time eller til de føles faste. Afkøl dem inden de vendes ud af formen og serveres sammen med de marinerede rejer.

Basilikum-marinerede rejer
Skær de soltørrede tomater i meget tynde strimler, og bland dem med rejerne.
Skær basilikumbladene i fine strimler, og riv citronskallen groft. Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen, og smag den til. Vend den omhyggeligt sammen med rejerne, og lad det hele trække køligt i ca. 1/2 time inden serveringen.

Velbekomme.

Comments

comments