Pizza

Ingredienser

Dej

  • 3 (4 ½ ) dl mel
  • 1 (1 ½) dl vand
  • 25 (25) g gær
  • 1 (2) spsk. olie

Fyld

  • 1 dåse flåede tomater
  • spegepølse
  • ost
  • tomatpuré
  • krydderi (pizzakrydderi, fines herbes el. blot oregano og basilikum)

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i det håndvarme vand og røres ud. Mel og olie tilsættes og røres sammen, hvorefter dejen æltes godt igennem på bordet og stilles overdækket til hævning til dobbelt størrelse (ca. 20 min.).

Efter hævningen slås dejen ned og æltes kort igennem igen. Dejen anbringes på bagepapir på en plade og rulles ud med kagerulle eller bankes flad med håndfladerne. De yderste 2 cm rulles op, så man får en kant, der holder væden og fyldet på plads. Bunden dækkes med ost, f.eks. en mellemlagret Danbo, og derover kommes nogle skiver spegepølse. Saften hældes fra tomaterne, der findeles og fordeles over pizzaen. Et tyndt lag tomatpuré smøres ud over det hele, der drysses med krydderi, og pizzaen sættes på bagepapir i en forvarmet ovn ved 225 C i 25 min., til osten og kanten er pænt gyldne.

Dette er min måde at lave pizza på. Andre vil måske anvende en anden type ost, måske lægge den øverst på pizzaen, bruge en kødsovs eller ting som ananas, oliven og skinke.

Vil man have en mindre luftig bund, kan man varme bagepladen op i ovnen og anbringe pizzaen direkte på den varme plade; herved hæver den ikke så meget, som når den kommer ind i ovnen på en kold plade. Pas på ikke at brænde dig, hvis du bruger en varm plade.

En pizza der minder meget om de, der kan købes, fås ved at smøre et tyndt lag tomatpuré ud over bunden og fordele de øvrige ingredienser ovenpå, og ved at bruge Mozzarella ost og sætte pizzaen på en varm plade.

Det skal bemærkes, at pizza som her angivet er en billig ret, men det holder den hurtigt op med at være, hvis man putter f.eks. kødsovs på.

Ønsker man lidt knas i pizzaen, kan man drysse kanariefuglefrø på (no kidding!).

Læs mere på Justhow

Comments

comments