Oksesteg med glaserede løg (12 pers.)

Til denne ret, okstesteg med glaserede løg, skal du afsætte god tid til

madlavningen. God mad tager tid og en god oksesteg fortjener, at der er

afsat den nødvendige tid til tilberedningen.

Ingredienser til oksesteg med glaserede løg.

  • 1 oksesteg med krølfedt på ca. 6 kg
  • salt og peber
  • ½ liter vand
  • løg
  • gulerødder
  • krydderurtebuket af 1 bdt. persille, 1 laurbærblad og 1 kvist timian

Glaserede løg:

  • Ca. ¾ kg små løg
  • 75 g sukker
  • 75 g smør

Fremgangsmåde

  • Oksesteg ridses. Krydres med salt og peber.
  • Oksesteg lægges i en bradepande og brunes ved 250 grader i 15-20

    min.

  • Varmen dæmpes til 175 grader.
  • Løgene deles og gulerødderne skæres i skiver.
  • Krydderurtebuketten, løg og gulerødder lægges under stegen og der hældes 1 liter væde ved.
  • Stegningen fortsættes i 2 ½ – 3 timer. Spørg slagteren angående stegetiden.
  • Stegen tages ud af ovnen. Stegen hviler tildækket mindst 20 min. inden den skæres.

Sovs

  • Stegeskyen sies fra bradepanden over i en gryde.
  • Spæd evt. til med mere suppe, bouillon eller vand til der er 1 ½ liter i alt.
  • Fløde kan evt. tilsættes. Sovsen jævnes til.

Glaserede løg

  • Sukkeret smeltes gyldent i en gryde og smørret kommes i.
  • Pillede løg tilsættes og brunes. Lad løgene blive møre.

Selv har jeg lidt svært ved, at få de glaserede løg til at "virke". Hvis

du har en god metode hører jeg gerne fra dig.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik