header

Millionbøf med cocktailpølser og kartoffelmos (4 Pers)

Ingredienser

  • 2 dl tomatpuré
  • 2 spsk. Worchester sauce
  • 1 spsk. HP sauce
  • 50 g smør
  • 2 spsk. mel
  • salt
  • Peber
  • 200 g cocktailpølser
  • 600 g kartofler
  • 1 gulerod
  • 1/2 selleri
  • 1 persillerod
  • 1 lille løg
  • 2 dl sødmælk
  • 25 g smør
  • salt
  • peber
  • 1 bdt. frisk purløg

Fremgangsmåde

Steg oksekødet ved hård varme i olie til det “gryner”. Krydr med salt og peber. Kom hakket løg og tomatpuré ved. Dæk med vand, og kog det ved svag varme i 1/2 time. Smag til med Worchester- og HP sauce.
Lav en smørbolle af blødt smør og mel og jævn millionbøffen. Smag til med salt og peber.
Steg cocktailpølserne og kom dem ned i millionbøffen.

Kartoffelmos
Skræl kartofler, rodfrugter og løg. Kog det hele i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre.
Kog mælk op med smør og pisk det ned i grøntsagerne med en elpisker, indtil mosen er kompakt.
Smag mosen til med salt og peber. Drys med snittet purløg.