header

Lakseruller (6 personer)

Ingredienser

  • 5-6 skiver røget laks
  • 250 gram røget forel filet
  • 100 gram kvark
  • 1½ dl. creme fraiche
  • 4 blade husblas
  • 2 spsk. hakket dild
  • 2-3 tsk. citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Udblød husblas i koldt vand. Kom den røgede forel i en blender eller foodprocessor, eller hak det godt med en gaffel.
Rør den blendede forel med kvark og cremefraiche. Tilsæt dild ogcitronsaft, og smag til med salt og peber.
Knug husblasen fri for vand og smelt den over vandbad. Lad den blive håndvarmog rør den i en tynd stråle i blandingen.
Læg lakseskiverne i forlængelse af hinanden og fordel blandingenned langs midten. Saml laksen om fyldet, kom plastfilm stramt om og lægrullen køligt. Læg den evt. ½ time i fryseren inden den skalskæres i skiver.
Skær rullen i skiver, pynt med citronskiver og dild.

Der kan evt. serveres flute eller andet brød til denne forret.