header

Mexicansk kyllingebryst med brune bønner og papaya i chokoladesauce (4 Pers.)

Ingredienser

  • 200 g udblødte brune bønner
  • saft og skal fra 2 lime
  • 4 stk. store kyllingebrystfileter uden skind
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. Santa Maria chilipeber ancho
  • 1 spsk. frisk habanero chili
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. stødt korianderfrø
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 papaya
  • 2 grønne peberfrugter
  • 2 spsk. Maizena
  • 30 g mørk chokolade 72%
  • 160 g grønne bønner
  • 3 spsk. persille
  • salt
  • peber og sukker
  • olie

Fremgangsmåde

Bønnerne sættes i blød natten over. Kog de udblødte brune bønner møre i letsaltet vand, sigt vandet fra og vend dem med limesaft.
Varm olie op i en tykbundet gryde.
Skær kyllingekødet ud i grove stykker, brun kødstykkerne i olie og krydr dem med salt og peber. Hak og tilsæt løg, hvidløg, chili samt alle krydderierne.
Dæk ingredienserne med hønsebouillon og kog ved svag varme i 10-15 min. Skræl papayaen med en tyndskræller, flæk den og skrab kernerne ud med en ske. Skær peberfrugt og papaya ud i tern. Tag kødet op, rør Maizena ud i lidt vand og kom det i kyllingeskyen. Kom peberfrugter ned i kyllingeskyen og lad det koge i 5 min. Blancher de grønne bønner. Tilsæt revet chokolade, limeskal, papaya, grønne og brune bønner i limesaft. Varm det forsigtig igennem et par min.
Smag til med salt, peber og sukker og drys med hakket persille. Server evt. sprøde tortillas og lidt syrnet fløde 9% til.

Tip!
I retten kan man stort set bruge alle former for kød og sæsonens grønsager.

 

Velbekomme.