Torsk på krydret kartoffelbund

Ingredienser

  • 1 stor fennikel
  • 750 g kartofler
  • 1 dl olivenolie
  • 8 fed hvidløg
  • 8 kviste frisk rosmarin
  • 1 torsk, ca. 1½ kg
  • 500 g cherrytomater
  • 1½ tsk salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Snit fenniklen fint. Skrub kartoflerne, pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver. Kom halvdelen af hvidløgene i en bradepande med fennikel, kartofler, 4 rosmarinkviste, 1 tsk salt og peber. Hæld ¾ dl olie over, bland det hele godt, så olie og krydderier bliver fordelt.

Lad fisken forblive hel, men rens den godt både ud- og indvendigt. Lav 3 snit på hver side af fisken og kom resten af hvidløgsskiverne og rosmarinkvistene i.

Gnid fisken med ½ tsk salt, peber og resten af olien både ud- og indvendigt.

Læg fisk og tomater på kartoflerne. Sæt bradepanden midt i en kold ovn. Indstil på 200° og tilbered i 45 min. Sluk ovnen og lad retten stå ved eftervarmen i 10 min.

 

Velbekomme.

Comments

comments