Kødboller i karry

Ingredienser

Kødboller

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 mandler
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1½ tsk masala
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk rasp
  • 1 æg
  • Cirka 2 dl mælk

 

Sauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½-1 frisk, grøn chili
  • 10 g ingefær, skrællet
  • 1 spsk olie
  • 1½ tsk karry
  • 1 tsk masala
  • 2 spsk mel
  • ½ l bouillon
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde til flæskesteg

Kødboller: Hak løg, hvidløg og mandler i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og bearbejd farsen i 20 sekunder. Form cirka 20 boller af farsen og steg dem cirka fem minutter på hver side. Sluk for kogepladen og lad kødbollerne stå ved eftervarmen i cirka to minutter.

Sauce: Hak løg, hvidløg, chili og ingefær på foodprocessoren. Svits det hele i olie, tilsæt krydderierne og drys mel over. Tilsæt bouillon og salt og lad sovsen koge fem minutter under låg.

Server retten med løse ris.

 

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik