Kebab og kartofler med spidskommen (4 Pers.)

Ingredienser

  • 450 g lammekød i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk. stødt eller friskrevet ingefær
  • 2 tsk. stødt koriander
  • salt og peber
  • 1 tsk. revet økologisk citronskal
  • 1/2 dl mælk
  • 2 små agurker
  • salt
  • 2 dl yoghurt
  • 1 spsk. sukker
  • saft af 1 citron
  • peber
  • 1 bdt. mynte
  • 750 g forkogte kartofler
  • lidt olie til stegning
  • 1 rød eller grøn peberfrugt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bdt. persille
  • skal af 1/2 økologisk citron

    Marinade:

  • 1/2 dl vineddike
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. karry
  • 2 spsk. gurkemeje
  • 2 spsk. abrikosmarmelade
  • salt
  • 1 laurbærblad
  • 1 chili uden kerner

Fremgangsmåde

I en dyb skål blandes lammekød i tern, hvidløg, 1 hakket løg, ingefær, koriander, salt og peber. Lammekødet drysses med citronskal og mælk hældes over. Lad blandingen stå tildækket i ca. 4 timer i køleskabet.

Til marinaden koges vineddike, sukker, karry, gurkemeje, abrikosmarmelade og salt. Lad det småkoge i ca. 5 min. Lad marinaden køle af og tilsæt laurbærblad og hakket chili.

Hæld mælk og krydderblanding fra lammekødet i tern og kom kødet ned i marinaden, og lad det marinere natten over i køleskab.

Skær agurkerne i stave og drys salt over. Læg evt. agurkerne i en si, så vandet kan løbe fra. Yoghurt, sukker, citronsaft, salt, peber og klippet mynte blandes. Agurkerne kan enten vendes i som en salat, eller dressingen kan serveres ved siden af.

Forkogte kartofler skæres i tern. Olie opvarmes i en gryde, og heri steges strimlerne af peberfrugten indtil de er bløde. Tilsæt spidskommen og hvidløg. Herefter steges kartoflerne sammen med krydderier. Når kartoflerne er brune, tilsættes hakket persille og revet citronskal.

Steg eller grill lammekødet ca. 5 min. på hver side. Opvarm marinaden og server den til sammen med kartoflerne.

Tip!
Der findes mange varianter af denne ret, og du må prøve dig lidt frem, alt efter hvor stærk du ønsker, din kebab skal være. Er du ikke til lam, kan du bruge andre kødtyper.

 

Velbekomme.

Comments

comments